Ενδιαφέρομαι – Ενημερώνομαι – Εξελίσσομαι

Το Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ, στο πλαίσιο των δράσεων Ενδιαφέρομαι – Ενημερώνομαι – Εξελίσσομαι (ΕΕΕ) διοργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα που αφορούν στην επικοινωνία, το λόγο και τη μάθηση. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται και διενεργούνται από τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του Κέντρου Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ αποκλειστικά ή σε συνεργασία με ιδιωτικούς ή/και δημόσιους φορείς.

 

Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη θεμάτων προβληματισμού μέσα από την 20ετή κλινική εμπειρία και επιστημονική γνώση της θεραπευτικής ομάδας του Κέντρου Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ και η συζήτηση με γονείς και επαγγελματίες που υποστηρίζουν την οικογένεια (εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους, επαγγελματίες ψυχικής υγείας). Το πλαίσιο συζήτησης οργανώνεται στη βάση του βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου θεώρησης των δυσκολιών επικοινωνίας, λόγου και μάθησης, όπως προτείνει το Διεθνές Σύστημα Ταξινόμησης ICF του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διευρύνοντας το φακό εστίασης από τη δυσκολία του ατόμου στο άτομο με δυσκολία. Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται η δυναμική της οικογένειας και των επαγγελματιών που την υποστηρίζουν ως μοχλός αλλαγής, δεδομένου ότι η βελτίωση της διαχειριστικής τους γνώσης κινεί αλλαγές στο περιβάλλον του παιδιού με δυσκολία που βελτιώνουν την επικοινωνιακή ή/και ακαδημαϊκή λειτουργικότητά του. 

EEE

Οι δράσεις ΕΕΕ είναι ανοιχτές, με ελεύθερη (δωρεάν) συμμετοχή, κατόπιν δήλωσης – ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα. Διενεργούνται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (on line) και, ανάλογα με τη θεματολογία, διαρκούν 1-2 ώρες.

 

Η παρουσίαση του θέματος προς συζήτηση γίνεται από τον εισηγητή και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό (ppt, βίντεο ή ό,τι άλλο εκτιμάται ότι διευκολύνει την παρακολούθηση/κατανόηση των συμμετεχόντων). Ο λόγος των εισηγήσεων είναι απλός – δεν απαιτεί προηγούμενη εξοικείωση με το θέμα και γνώση ορολογίας. Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δίνεται η δυνατότητα διατύπωσης ερωτημάτων (μέσω chat). Τα ερωτήματα πληροφοριακού τύπου απαντώνται μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης. Προσωπικοί προβληματισμοί που ενδεχομένως εκτεθούν απαντώνται από μέλη της θεραπευτικής ομάδας του Κέντρου είτε στο πλαίσιο της εκδήλωσης [σε κατ’ ιδίαν διαδικτυακή συνομιλία] είτε σε διαδικτυακό ραντεβού που ορίζεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης ή κατόπιν αυτής. Καμία μορφή συνεργασίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

 

Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


Αρχική Επιστημονική Ομάδα Συμβουλές Επιστημονικό Έργο Επικοινωνία
Δημήτρης Μαρούσος Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, EFS, ECSF-Mentor, SFBTCert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ
Kερασιά Μαρούσου Γλωσσολόγος – Σύμβουλος Μελέτης, Θεραπεύτρια Επικοινωνίας & Μάθησης, PGD SPLD, SFBTcert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


All rights reserved © Πιστοποιείται η κατοχύρωση λογοτύπων και υλικού Ιστοσελίδας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εκπαιδεύσεις

BOΛΟΣ
Διεύθυνση:
Σπυρίδη 2
Βόλος
2421033320
ΛΑΡΙΣΑ
Διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου - 28ης Οκτωβρίου (Είσοδος απο Χρ. Σμύρνης 7 - 3ος όροφος)
ΛΑΡΙΣΑ
2410231333