Πρόγραμμα Π.Εξ.Σ.Ε.

Π.Εξ.Σ.Ε. – Έμμεση Θεραπεία 12 εβδομάδων για παιδιά προσχολικής ηλικίας

 

[Διαβάστε εδώ την εμπειρία γονέων που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Π.Εξ.Σ.Ε. και δείτε σχετικό Βίντεο ]

 

(πατήστε για να κατεβάσετε το τρίπτυχο φυλλάδιο για το Π.Εξ.Σ.Ε.)

 

Π.Εξ.Σ.Ε. α΄ όψηΠ.Εξ.Σ.Ε. β΄ όψη

 

 

Πρώιμη Παρέμβαση με το πρόγραμμα Π.Εξ.Σ.Ε.

 

Το Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας [Π.Εξ.Σ.Ε.] Print(Μαρούσος Δ. & Μαρούσου Κ. 2016) είναι βραχύχρονο πρόγραμμα έμμεσης παρέμβασης που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με δυσκολίες στο λόγο και την επικοινωνία. Υποστηρίζεται από εμπειρικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις (Βραχεία Θεραπεία με Εστίαση στη Λύση και Θεραπεία Αλληλεπίδρασης Γονέα-Παιδιού) και εφαρμόζεται αποτελεσματικά σε παιδιά μικρής ηλικίας ως πρώιμη παρέμβαση.

 

Στη θεραπεία συμμετέχουν γονείς και παιδί. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ευέλικτα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού και της οικογένειάς του. Το Π.Εξ.Σ.Ε. εξελίσσεται σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων αξιοποιώντας ως πεδίο θεραπείας το παιχνίδι γονέα-παιδιού.

 

 

Οι Στρατηγικές του Π.Εξ.Σ.Ε.

 

Οι γονείς παίζουν με το παιδί τους ενώ με την βοήθεια του θεραπευτή αναδεικνύονται και ενισχύονται οι θετικές συμπεριφορές του κάθε γονέα, ό,τι ήδη κάνει και βοηθά. Η θεραπευτική αλλαγή στο παιδί προκύπτει μέσα από τις γονεϊκές Στρατηγικές που προοδευτικά εισάγονται: Στρατηγικές Οικογένειας, Στρατηγικές Αλληλεπίδρασης και Στρατηγικές Γλωσσικής Διέγερσης.

 

Η θεραπευτική αλλαγή στο παιδί μου

 

Η γονεϊκή αλλαγή διαμορφώνει βέλτιστο επικοινωνιακό και γλωσσικό περιβάλλον πυροδοτώντας την επικοινωνιακή ενεργοποίηση και γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού. Οι γονείς ενδυναμώνονται και ενισχύουν την διαχειριστική τους επάρκεια ενώ η ανησυχία τους, που είναι αρχικά υψηλή, μειώνεται σημαντικά (διαβάστε εδώ μαρτυρίες γονέων σχετικά με την εμπειρία τους στο Π.Εξ.Σ.Ε.).

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Π.Εξ.Σ.Ε.


Αρχική Επιστημονική Ομάδα Συμβουλές Επιστημονικό Έργο Επικοινωνία
Δημήτρης Μαρούσος Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, EFS, ECSF-Mentor, SFBTCert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ
Kερασιά Μαρούσου Γλωσσολόγος – Σύμβουλος Μελέτης, Θεραπεύτρια Επικοινωνίας & Μάθησης, PGD SPLD, SFBTcert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


All rights reserved © Πιστοποιείται η κατοχύρωση λογοτύπων και υλικού Ιστοσελίδας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εκπαιδεύσεις

BOΛΟΣ
Διεύθυνση:
Σπυρίδη 2
Βόλος
2421033320
ΛΑΡΙΣΑ
Διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου - 28ης Οκτωβρίου (Είσοδος απο Χρ. Σμύρνης 7 - 3ος όροφος)
ΛΑΡΙΣΑ
2410231333