Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ

 

Αναμονή

Το Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ ξεκίνησε να λειτουργεί το 1998 στο Βόλο, καλύπτοντας τις ανάγκες της ευρύτερης Θεσσαλικής Περιφέρειας ως ιδιωτικό Κέντρο Διάγνωσης, Πρόληψης και Αποκατάστασης Διαταραχών του Λόγου και της Μάθησης σε παιδιά και ενήλικες. Τον Σεπτέμβρη του 2005 ξεκίνησε να λειτουργεί Παράρτημα του Κέντρου και στην Λάρισα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Δυτικής Θεσσαλίας που δυσκολεύονταν να μετακινούνται συστηματικά για την εφαρμογή των προγραμμάτων τους στο Βόλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κλινικός προσανατολισμός του Κέντρου Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ είναι η Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στη Λύση (Solution Focused Brief Therapy) η οποία εφαρμόζεται σε ατομικά προγράμματα λογοθεραπείας, μαθησιακής υποστήριξης και σε συνεργασία με οικογένειες παιδιών με δυσκολίες λόγου και επικοινωνίας.

 

 

Σχολική

Απευθύνουμε τη θεραπεία στον άνθρωπο και όχι σε κατακερματισμένες περιοχές επίδοσης. Εμπιστευόμαστε, αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε τις ικανότητες του κάθε ανθρώπου και τη δυναμική της οικογένειας ως μοχλό θεραπευτικής αλλαγής.

 

Προσπαθούμε και σταθερά βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα των κλινικών μας παρεμβάσεων αξιοποιώντας την ανατροφοδότηση των γονέων ως προς την θεραπευτική αλλαγή που συντελείται στο παιδί τους. Η αξιολόγηση της κλινικής αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων υποστήριξης που εφαρμόζονται συνιστά κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τις τακτικές συναντήσεις της ομάδας και κατά τις σταθερές εποπτείες μεταξύ των μελών της, αξιοποιώντας ως υλικό ζωντανές και βιντεοσκοπημένες συνεδρίες κλινικού έργου.

 

 

 

 

 

 

 

Βασικό μέλημα των μελών της ομάδας του Κέντρου Λόγου

Εικόνα-3ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ είναι η διατήρηση επαφής με την σύγχρονη επιστημονική γνώση τόσο ως προς την κλινική σκέψη όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα κλινικών πρακτικών. Η προσπάθεια ενημέρωσης / συνεχιζόμενης εκπαίδευσης γίνεται με την μελέτη βιβλίων και άρθρων που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά και με την παρακολούθηση και την συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και σεμιναριακές εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του Κέντρου καλλιεργούν επιπλέον και προάγουν τις κλινικές δεξιότητες σε οργανωμένες εσωτερικές και εξωτερικές εποπτείες και παράγουν ερευνητικό έργο.

 

 

 

Ιωάννα-παιδί

Την τελευταία 10ετία, το ψυχο-κοινωνικό μοντέλο θεώρησης δυσκολιών λόγου και επικοινωνίας έχει λειτουργήσει καθοριστικά στην διαμόρφωση της κλινικής σκέψης και πράξης στο Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ.

 

 

 

 

 

 

 

 

20170510_204348 20170511_180321 Φωτο Δ-2 20170511_190534

 

 

 


Αρχική Επιστημονική Ομάδα Συμβουλές Επιστημονικό Έργο Επικοινωνία
Δημήτρης Μαρούσος Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, EFS, ECSF-Mentor, SFBTCert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ
Kερασιά Μαρούσου Γλωσσολόγος – Σύμβουλος Μελέτης, Θεραπεύτρια Επικοινωνίας & Μάθησης, PGD SPLD, SFBTcert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


All rights reserved © Πιστοποιείται η κατοχύρωση λογοτύπων και υλικού Ιστοσελίδας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εκπαιδεύσεις

BOΛΟΣ
Διεύθυνση:
Σπυρίδη 2
Βόλος
2421033320
ΛΑΡΙΣΑ
Διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου - 28ης Οκτωβρίου (Είσοδος απο Χρ. Σμύρνης 7 - 3ος όροφος)
ΛΑΡΙΣΑ
2410231333