Δημήτρης Μαρούσος

1

 

Δημήτρης Μαρούσος

 

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας

 

Pgdip CCS, M.Sc.SLT, EFS, SFBTcert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ

 

Σπούδασε παιδαγωγικά στο Α.Π.Θ.

 

Ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Α.Π.Θ. με θέμα τη σχολική ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές ανάγκες

 

Σπούδασε Παθολογία του Λόγου και της Επικοινωνίας στο τμήμα Σπουδών Κλινικής Επικοινωνίας (Clinical Communication Studies) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

 

Συνέχισε τις σπουδές του στη Λογοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο Masters (MSc) στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

 

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κλινικής εξειδίκευσης στις διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός) στο European Clinical Specilization in Fluency (ECSF). Είναι μέλος της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Είναι Μέντορας λογοθεραπευτών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευρωπαϊκής εξειδίκευσης για τον Τραυλισμό ECSF.

 

Ολοκλήρωσε πρόγραμμα εκπαίδευσης και διαθέτει πιστοποίηση στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου.

 

Κατέχει ευρωπαϊκή εξειδίκευση European Fluency Specialist  EFS στις διαταραχές ροής ομιλίας (Τραυλισμός)  και είναι μέλος της επιτροπής Professional Liaison Committee του International Fluency Association (IFA).

 

Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπευτής Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτης της Μονάδας Λογοθεραπείας στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα.

 

Το επιστημονικό του έργο είναι κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό. Συμμετέχει ως εισηγητής θεμάτων λόγου & επικοινωνίας σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Εκπονεί και δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Οργανώνει εκπαιδεύσεις λογοθεραπευτών. Συνεργάζεται με συναδέλφους εντός και εκτός Ελλάδος σε ερευνητικά έργα. Δείτε εδώ μέρος του επιστημονικού του έργου.

 

Σε συνεργασία με την Κερασιά Μαρούσου, έχει σχεδιάσει και εκδώσει πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)].

 

Σε συνεργασία με τον Γιώργο Φούρλα, έχει εκπονήσει το πρόγραμμα Λεξιπόντιξ: Πρόγραμμα θεραπείας τραυλισμού για παιδιά σχολικής ηλικίας, Τόμος 1: Διερευνητική Διαδικασία και Τόμος 2: Θεραπεία


Αρχική Επιστημονική Ομάδα Συμβουλές Επιστημονικό Έργο Επικοινωνία
Δημήτρης Μαρούσος Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, EFS, ECSF-Mentor, SFBTCert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ
Kερασιά Μαρούσου Γλωσσολόγος – Σύμβουλος Μελέτης, Θεραπεύτρια Επικοινωνίας & Μάθησης, PGD SPLD, SFBTcert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


All rights reserved © Πιστοποιείται η κατοχύρωση λογοτύπων και υλικού Ιστοσελίδας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εκπαιδεύσεις

BOΛΟΣ
Διεύθυνση:
Σπυρίδη 2
Βόλος
2421033320
ΛΑΡΙΣΑ
Διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου - 28ης Οκτωβρίου (Είσοδος απο Χρ. Σμύρνης 7 - 3ος όροφος)
ΛΑΡΙΣΑ
2410231333