Ημερίδα ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ στο Πανεπιστήμιο

Γλωσσικές – Μαθησιακές Δυσκολίες: Υποστήριξη παιδιού & οικογένειαςpanepistimio-thessalias-amfitheatro-giannis-kordatos-oikonomologos

 

Το Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

 

«Γλωσσικές –  Μαθησιακές Δυσκολίες: Υποστήριξη παιδιού &  οικογένειας»,

 

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 (ώρες 9:00-14:00)

 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αμφιθέατρο ‘Κορδάτος’

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

(Πατώντας εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε μορφή pdf)

 

Η ημερίδα απευθύνεται σε Πρόσωπα με Γλωσσικές ή Μαθησιακές Δυσκολίες, Γονείς, Σπουδαστές, Εκπαιδευτικούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς), Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), Παιδιάτρους και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν, να καταθέσουν την άποψη ή/και την εμπειρία τους και να συζητήσουν προβληματισμούς που αφορούν στις δυσκολίες λόγου και μάθησης.

 

Στόχος της ημερίδας είναι η εστίαση στο άτομο με δυσκολία και όχι στη δυσκολία του ατόμου. Η εστίαση αυτή σημαίνει αυτόματα τη διεύρυνση του πλαισίου θεώρησης στη λογοθεραπεία και την ανάδειξη του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ψυχολογικές και κοινωνικές διεργασίες στη συνολική εμπειρία και εξέλιξη των γλωσσικών και μαθησιακών δυσκολιών. Η επικοινωνιακή και ακαδημαϊκή λειτουργικότητα και η οικογένεια ως άμεσο περιβάλλον του παιδιού ανάγονται σε παράγοντες καθοριστικούς σε επίπεδο διερεύνησης και παρέμβασης, όπως επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. (ICF, WHO 2001).

 

Ως εισηγητές στην ημερίδα συμμετέχουν επαγγελματίες από Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας, ένας γονέας και ένας μαθητής.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

 

Οι συμμετέχοντες (κατόπιν δήλωσης συμμετοχής) θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Χιώτη, Υπεύθυνη Διαχείρισης στο Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ (24210 33320 – καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-20:00).

 


Αρχική Επιστημονική Ομάδα Συμβουλές Επιστημονικό Έργο Επικοινωνία
Δημήτρης Μαρούσος Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, EFS, ECSF-Mentor, SFBTCert, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ
Kερασιά Μαρούσου Γλωσσολόγος S p L D s / D y s l e x i a , Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


All rights reserved © Πιστοποιείται η κατοχύρωση λογοτύπων και υλικού Ιστοσελίδας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ


Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εκπαιδεύσεις

BOΛΟΣ
Διεύθυνση:
Σπυρίδη 2
Βόλος
2421033320
ΛΑΡΙΣΑ
Διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου - 28ης Οκτωβρίου (Είσοδος απο Χρ. Σμύρνης 7 - 3ος όροφος)
ΛΑΡΙΣΑ
2410231333